Links og web-øvelse

Links

Generelt om Normandiet:

http://www.normandy-tourism.org/fr/index1000.html

Denne hjemmeside kan give mange oplysninger generelt om Normandiet. Den har den fordel, i modsætning til mange andre hjemmesider, at man kan vælge mellem forskellige sprog, bl.a. dansk

 

Invationsmuseet i Caen:

http://www.memorial-caen.fr/portail/accueil/index.asp

Det ret nye invasionsmuseum i Caen er et must, hvis man vil arbejde med invasionstemaet. Det er en meget flot hjemmeside med gode informationer bl.a. 60 året for invasionen i den 6.juni i år

 

Bayeux-tapetet

http://www.bayeuxtapestry.org.uk/

Der findes flere hjemmesider om det berømte tapet. Denne side er særlig instruktiv bl.a. ved på pædagogisk vis at formidle både historien bag tapetet og de enkelte billedfelter.

 

Versaillesslottet:

http://www.chateauversailles.fr/

Versaillesslottes officielle hjemmeside, der fører os rundt i slot og have. For interesserede er der også materiale til brug for undervisning på flere niveauer

 

Montmartre:

http://www.montmartrenet.com/anglais/indexb.html

En udmærket hjemmeside, der dækker området

 

Amélie de Montmartre – filmen der foregår  på Montmartre:

http://www.imdb.com/title/tt0211915/

http://www.dfi.dk/dfi/undervisning/denfabelagtige/

Den første hjemmeside given via sine mange links alle oplysninger, man kan ønske sig om filmen ”Amélie”. Den anden er Det danske Filminstituts hjemmeside lavet med henblik på undervisning i filmen.

Web-øvelse

 Gå ind på følgende hjemmeside : http://www.paris.org/Metro/   og find ud af:

1) Hvad er prisen på en enkelt-billet med metroen

2) Hvilke muligheder er der for at få rabatter ved at købe en dagsbillet

3) Find ud af, om det kan betale sig at købe en ugebillet i forhold til det antal dage, vi skal tilbringe i Paris. (se programmet for turen)

Tips ved søgning på nettet

Generelle Tips

Da bl.a. Google kun returnerer websider (dvs. ’henter’ dem til din computer), der indeholder alle ordene i din søgning, kan din søgning indsnævres ved blot at tilføje flere ord til de søgetermer, du allerede har indtastet. Ved at tilføje flere ord, vil dit resultat indeholde et bestemt udsnit af sider, fra din oprindelige "for brede" søgning.

Udelukkelse af ord

Du kan udelukke et ord fra din søgning ved at sætte et minustegn ("-") umiddelbart foran det ord, du ønsker at undgå. (Sørg for et mellemrum før minustegnet).

Sætningssøgninger

Med bl.a. Google kan du søge efter sætninger ved at bruge citattegn. Ord, lukket inde i dobbelt citater ("sådan her") vil findes sammen i alle de fundne dokumenter (med mindre de er stopord, specielle normale ord, der kræver et "+" tegn). Sætningssøgninger ved brug af citattegn er gode ved søgning af ordsprog eller hele navne.

Nogle tegn fungerer som ordforbindere. Bl.a. Google genkender bindestreger, skråstreger, punktummer, lighedstegn og apostroffer som ordforbindere.

Avanceret søgning

Ofte, vil tilføjelse af ord til en bred søgning, hjælpe med at finde det du ønsker. Men bl.a. Google leverer også forskellige søgefunktioner, der lader dig:

Til forsiden